divendres, 10 d’octubre del 2008

Personatges

Aquesta obre trobem una sèrie de personatges, uns vuit més la gent del poble, de classe social baixa:

- La Maria Rosa és el personatge protagonista, perquè al seu voltant gira tota l'acció. És la germana d'en Quirze, per tant la cunyada de la Tomasa. Es una dona jove, casada amb l'Andreu. Es dedica a rentar la roba de la gent que treballa a la carretera. Al principi de l'obra la trobem molt enamorada del seu marit, que el va conèixer mentre berenaven.

- En Badori és un personatge que no era del poble, es a dir, que arriba nou, i comença a treballar a la carretera. S'enamora de la Maria Rosa. És un home que sempre va amb franquesa parlant amb la gent, també és valent perquè s'enfronta amb en Marçal.

- La Tomasa és la dona d'en Quirze, per tant cunyada de la Maria Rosa. Una dona molt treballadora, valenta, que si cal s'enfronta amb els homes, és un personatge on s'aprecia molt la seva personalitat, és una persona histriònica perquè canvia molt d' estat d' ànim. Critica molt a la Maria Rosa perquè no entén que es compadeixi de ella mateixa, però al final es troba que li estima i li intenta ajudar en tot el que cop.

- En Calau treballa a la carretera. No fa un paper molt important, ell només vol aconseguir diners per després poder-se casar amb una noia.

- En Gepa en realitat es diu Anton, treballa a la carretera. Aquest personatge es molt important, ja que gràcies a la seva intervenció, finalment s'acaba descobrint la trama.

- En Quirze és el germà de la Maria Rosa, també marit de la Tomasa, aquest se les estima molt i faria el que fos per elles. Durant tota l'obra ell defèn a la Maria Rosa respecte els seus problemes.

- En Marçal és un personatge pla, ja que durant tota l'obra té un sol objectiu, del qual es aconseguir la Maria Rosa, i farà tot el possible per aconseguir-la. És el millor amic de l'Andreu, el marit de la Maria Rosa.

- En Xic és un treballador més a la carretera.

- I finalment també apareixen homes i dones del poble a les situacions més intenses durant tota l'obra.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

moltes gracies per la informació. a shuparla

Anna Ruiz ha dit...

Holaa!

danke für te info
thank you for the information
gracias por la información
gràcies per la informació

(alee en 4 llengues diferents xdd)

pues aixo que ha anat molt be per prepara un examen!!
GRÀCIES :)

att: LA'REBELDE/RBDIITAH! RBDsiempre(L)

Anna Ruiz ha dit...

aah per cert:

aprofito per dir que el llibre ha estat molt bee, i m'ha agradat molt però el de NADA - Carmen Laforet és millor mñes entreingut encaa que no se semblen en res perque un es novela (nada) i l'altre és teatre (maria rosa)

i que entreu aqui si us plaau: (us agradara segur!)
http://vaixelldodisseu.blogspot.com/

byye!

Helena Rovira ha dit...

És veremaven